Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü uygulama esasları çerçevesinde Kuran-Kerim ve Hitabet Ve Mesleki Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerimizin Mesleki uygulamaları devam etmektedir.

Öğrencilerimizin özgü E lerini pekiştirmek, motivasyonlarını ve sorumluluk duygularını artırmak, yeteneklerini geliştirmek, öğrendikleri teorik bilgilerini kullanmalarına imkan hazırlamak, toplumun beklentilerine cevap verecek mesleki bilgi ve beceriye sahip olmaları amacı ile;

Öğrencilerimizin başta okulumuz mescidi olamak üzere ilçemizdeki çeşitli okullarda ve camilerde  cuma namazı  ve vakit namazlarında  imam - hatip ve müezzin - kayyım olarak görev alıp mesleki uygulamalarını yapmaktadırlar.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü müzün Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda öğrencilerimizi milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerini benimseyen ve geliştiren, hür ve bilimsel düşünme gücüne ulaşmış, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, üretken ve verimli kişiler olarak yetiştirmek;öğretmenlerimizin alan bilgisi ve öğretimi konusunda mesleki gelişimine katkı sağlamak amacı ile öğretmen ve Öğre cilerimize yönelik projeler geliştirilmektedir.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 5 yıllık stratejik planda yer alan" İmam Hatip Akademi "alanı altında okulumuzda proje komisyonları oluşturulmuş ve ilk toplantıları yapılmıştır.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü müzün "OKU-YORUM" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi kapsamında ;

Öğrencilerimizin, okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, okumayı bir yaşam biçimi haline, arkadaşları ile kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağla mak ve onların bilimsel sosyal, kültürel,edebi, sanatsal, mesleki gelişimlerine amacı ile ayda bir kitap okumaları esas alınarak "Oku-Yorum" projesi okulumuzda hayaya geçirilmiştir.

Kas

Öğrencilerimizin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda okulumuzda sportif ve sanatsal faaliyetler devam etmektedir. Beden Eğitimi öğretmenlerimiz öncülüğünde Futbol, voleybol, masa tenisi, atletizm  okçuluk ve dart takımımız  çalışmalarına devam ederek  okullar arası müsabakalarda yarışmaktadırlar. Ayrıca ilçemiz Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğine gidilerek resim ve gitar kursları açılmaktadır.

Kas

Okulumuz misyon ve vizyonuna uygun olarak, okulumuzda vermekte olduğumuz mesleki eğitime paralel olarak fiziki ortamı manevi olarak desteklemek, kazandırmaya çalıştığımız evrensel, dini, ahlaki mesajlar ile öğrencilerin dikkatini çekerek zihinleri de kalıcı hale getirmek ayrıca okulumuz koridor ve bölümlerine estetik açıdan güzel bir görünüm kazandırmak maksadı ile okulumuz koridorlarına ve çeşitli bölümlerine hat levhaları astık.

Kas

Öğrencilerimizin hazır bulunuşluk düzeylerini ölçmek, akademik gelişi lerini takip etmek, okul ile olan bağlarını güçlendirerek onları etmek, hazırlık sürecinde zaman yönetimi ve sınav kaygısını yönetme yönetme konusunda tecrübe edinmek maksadı ile her ay bir deneme sınavı yapılmaktadır. Bakanlığımızın yaptığı deneme sınavlarından bağımsız olarak 12. Sınıflara ilkini Eylül ayında  yaptığımız sınavlar Ekim Kasım ayları ile birlikte yıl sonuna kadar devam edecektir.

Sınav sonunda öğrencilerimize semaver çayı ve yiyecek ikramlarımız  da devam edecektir.

Ekm

Mevlidi Nebi Haftası münasebeti ile okulumuzda hafta boyunca çeşitli proğram ve organizasyonlar gerçekleştirilmiştir.   Alemlerin Efendisine olan bağlılığımızı hürmet ve muhabbetleri ifade eden proğramlara öğretmen ve öğrencilerimiz büyük bir coşku ile katılım sağlamışlardır.

Ekm

Okulumuz  pansiyonun da  yatılı kız öğrencilerimize yönelik "Yurt Sohbetleri" nin ilkini Meslek Dersleri Öğretmenimiz Hava KAYA nın katılımıyla gerçekleştirdik. Katılım sağlayan öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

İlçe Müftülüğümüz ile koordineli olarak "Sabah Namazı Buluşmaları" proğramımızın ilkini Merkez Halil  Efendi Camii de gerçekleştirdik. Namaz sonrası ikram edilen çorbamızı cemaatle birlikte içtik.

Ekm

17 Ekim 1951 yılında açılan İmam Hatip Okullarının açılışı, dünü,bu günü ve geleceği konusunda öğrencilerimizi bilgilendirme, farkındalık oluşturulması, okulların kuruluşunda emeği geçenlerin anılması, öğrencilerimizin okula aidiyet duygusunun kazandırılmasına katkı sunulması amacı ile İmam Hatip Okulları kuruluş Yıldönümü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

Eyl

2021 YKS  yerleşme sonuçlarına göre okulumuz öğrenclerini büyük başarı sağladılar. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik eder yeni eğitim hayatlarında başarılar dileriz

Haz

Okulumuz 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olmuş olup her yıl sadece 30 kişi sınavla alınmaktadır.

Sizlerde hem akademik hem sosyal, hem sportif alanlarda kendinizi 21.yüzyıl becerilerine uygun olarak yetiştirebilirsiniz.

Biz Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Eğitim Öğretimizin her anında yanınızda olmaktan gurur duyacağız.

2021 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)' DA BÜYÜK BAŞARI

YKS sınavında okulumuz öğrencileri İzmir İmam Hatip Liseleri arasında ve Kemalpaşa İlçesi içerisinde en iyi derece yaparak okulumuzu gururlandırmışlardır. Kendilerini, öğretmenlerimizi ve alilerini tebrik ederiz.

May

2020-2021 eğitim öğretim yılı için Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce hazırlanan eylem planı doğrultusunda "Uzaktan eğitim sürecinde eğitime erişim imkânlarının geliştirilmesi" konulu toplantı gerçekleştirilmiş, yılın değerlendirmesi yapılarak  bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Uzaktan eğitime erişim konusunda cihaz ya da internet kaynaklı erişim sorunu yaşayan öğrencilerin tesbit edilerek   Eba Destek Noktalarına yönlendirildiği belirtildi.  Cihazı olmadığı için uzaktan eğitime katılamayan öğrencilerin tespit edildiği ve gerek bakanlığımız gerekse hayırseverler tarafından 18 öğrencimize tablet desteği sağlandığı  ve diğer eksikliklerinin giderilmesi yönünde çalışmalar yapıldığı belirtildi.