İZMİR / KEMALPAŞA - Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

Öğrencilerimizin hazır bulunuşluk düzeylerini ölçmek, akademik gelişimlerini takip etmek, okul ile olan bağlarını güçlendirerek onları etmek, hazırlık sürecinde zaman yönetimi ve sınav kaygısını yönetme konusunda tecrübe edinmek maksadı ile her ay bir deneme sınavı yapılmaktadır. Bakanlığımızın yaptığı deneme sınavlarından bağımsız olarak 12. sınıflarımıza Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Hedef 2023 Temel Yeterlilik Testi 1 sınavı uygulanmıştır.

Şbt

2023  Şubat ayı KTS etkinlikleri öğretmenler ve eğitim yöneticileri alanında okulumuz rehberlik servisi tarafından ''Eğitim Sürecinde Öğrencileri Motive Etmenin Yolları'' konulu seminer verilerek öğrencilerimiz için verimli ders çalışma broşürleri hazırlanıp öğrencilere dağıtılmıştır.

Şbt

Öğrencilerimizde sevgi, saygı ve vefa duygularını geliştirmek için rol model olacak örnek şahsiyetler kapsamında okulumuzdan 1999 yılında mezun olan ve şu anda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde görev yapmakta olan Dinler Tarihi Anabilim Dalı Dr.Öğr. Üyesi Muhammed YEŞİLYURT hocamızı okulumuzda ağırladık.

Hocamız okulumuzun gelişim sürecini kendi öğrencilik hayatından örneklerle anlatarak İmam Hatipli olmanın erdeminden bahsetti. Devamında ''Dini İstismar Eden Farklı Akımlar'' konulu konferans verdi. Bu güzel sunum için hocamıza teşekkür ediyoruz.  Konferansı düzenleyen koordinatör müdür yardımcımız  Fatih YALÇIN'a okulumuz meslek dersleri öğretmenleri Mükremin AYDIN ve Hasan ÖZÇELİK'e, katılımcı misafirlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Şubat ayı KTS etkinlikleri kapsamında okulumuz misyon ve vizyonuna uygun olarak, okulumuzda vermekte olduğumuz mesleki eğitime paralel olarak fiziki ortamı manevi olarak desteklemek, kazandırmaya çalıştığımız evrensel, dini, ahlaki mesajlar ile öğrencilerin dikkatini çekerek zihinleri de kalıcı hale getirmek ayrıca okulumuz koridor ve bölümlerine estetik açıdan güzel bir görünüm kazandırmak maksadı ile okulumuz koridorlarındaki panoların bakımı yapılarak eksik panolar tamamlandı. Ayrıca okulumuz kütüphane duvarlarına örnek şahsiyetler ve önemli sözleri resmedildi. Çalışmaları yapan okulumuz öğretmenlerinden Hava KAYA ve Habibe YILMAZ'a teşekkür ederiz.

Ock

2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İmam Hatip Liseleri arası mesleki yarışmaların okul içi etabını tamamladık. Aşağıdaki alanlarda 1. Olan öğrencilerimiz, İzmir İmam Hatip Liseleri arası yarışmalarda okulumuzu temsil edeceklerdir. Öğrencilerimizi tebrik eder İl yarışmalarında başarılar dileriz.

ur'an-ı Kerim Güzel OkumaYarışması: (erkek) Yunus Öngel

Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması (bayan) : Fatma Evcan

Hutbe Okuma Yarışması: Burak Emre Yılmaz

Ezan Okuma Yarışması: Ali Bektaş

Hafızlık Yarışması: (erkek) Abdülsemih Akdoğan

Hafızlık Yarışması: (bayan) Şule Kaplan

Ara

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte Uşak Ulubey Kanyonu Gezisi yapılmıştır.

Ağu

Okulumuz Teknofest Yiğido35 Takımı Engelsiz Yaşam Teknolojileri Kategorisinde Engelsiz Sıra projesi ile Trabzon'da Finallerde. Takımımıza Başarılar Dileriz

Sizleri Nitelikli Bir Eğitim Almak İçin Okulumuza Bekliyoruz.

May

Değerler Eğitimi, bilim, sanat, sosyal ve kültürel etkinlikler alanında bu ay Diyanet İşleri Bakanlığımızın toplumun her kesiminin yaygın din eğitimi faaliyetlerinden etkin ve verimli bir şekilde faydalanmasını içeren çalışmalar vardı. Bu kapsamda Din Hizmetleri Uzmanı Tahsin ALBAYRAK ve İlçe Vaizimiz Serkan CİHANGİR  Öğrencilerimize görseller ve videolar ile sunum gerçekleştirdiler.

May

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu TÜBİTAK-4006 sergimiz büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Ramazan Ayı ile birlikte okulumuz mescitlerinin temizlik ve bakımı görevli hizmetlerimiz tarafından t yapılmıştır. Her iki mescidimizin de halılar, perdeler ve lavaboları titizlikle temizlenerek tamir ve bakımı yapılmıştır.

May

Okulumuz paydaşlarını bir araya getirmek, öğrencilerimizin ders dışı tarih ve kültür bilincini artırma arkadaşlık ilişkilerini pekiştirme, yakın çevre hakkı da bilgi sahibi olmaları amacı ile öğretmenlerimiz rehberliğinde Ödemiş_ Birgi - Bozdağ - Gölcük gezisi düzenlenmiştir.

Kalabalık grup ile günübirlik yapılan geziye öğrencilerimizin ilgisi yoğun olmuş, Yeni yerleri görmenin heyecanını doyasıya yaşamışlardır.

May

Nisan, Mayıs Dönemi Akademik Gelişim Alanı konusu olan "Verimli Ders Çalışma" konusu gereğince, öğrencilerimizin ders başarılarını artırmak, akademik gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile Okulumuz Rehberlik servisi tarafından verimli ders çalışma broşürleri hazırlanarak dağıtılmış ve sınıflarımızda sunumlar yapılmıştır.

May

Okulumuz matematik öğretmenlerinden Sevcan Köse nin "1,618 Miracle" isimli e-twinning projesi kapsamında öğrencileriyle birlikte yaptığı sergi çalışması.

May

Okulumuzda 5 ülke ve 14 okulun katılımıyla "My School, My Life (Benim Okulum, Benim Yaşantım)" isimli e-Twinnig projesi yürütülmüştür.