Tarihçe

1977-1978 yılında eğitim ve öğretime başlayan lisemiz binası, 1946 yılında Halkevi olarak halk tarafından yaptırılmış, orta okul ve lise olarak kullanılmış, bilahare lise yeni yapılan binasına taşınınca, mevcut bina Kız Meslek Lisesi'ne verilmiş, daha sonra itirazlar üzerine Kız Meslek Lisesinin öğrencisinin çok az olması sebebiyle bina, İmam Hatip lisesine verilmiş, daha sonra Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 6.3.1985 tarih ve 4/1 Şb. Md. 3121-2353-8870 sayılı yazılarıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne İmam Hatip Lisesi olarak kullanılmak üzere tahsisi yapılmıştır.

Ancak ilçemiz belediyesi imar planını yeniden çizdirirken lisemizin önce bahçe kısmını şehir imar planında anıt olarak göstermiş ve daha sonra Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 27/04/1987 tarihindeki yazılarıyla anıt alanına terk edilmiş ve okul bahçesi nispeten daralmıştır.

25/10/1988 Salı akşamı henüz bilinmeyen bir sebeple lisemiz idare kısmı ve çok amaçlı salonu tamamen yanmış, bu arada eğitim-öğretime Kemalpaşa lise binasında ikili tedrisatla devam edilmiştir. Daha sonra okul koruma derneğinin fedakar çalışmaları neticesinde idare kısmı onarılmış ve  2. dönem kendi binasında devam etmiştir. Bu arada 15.3.1989 günü lisemiz bahçesine 16 derslikli ilave okul inşaatı temeli atılarak başlanmış ve devletten hiç yardım alınmadan vatandaşların yardımıyla bina tamamlanmıştır.

15 Temmuz 2016 sonrası yeni binamıza taşınmıştır. Okulumuz, 151 kapsiteli kız pansiyonu ve 27 dersliği bulunmaktadır. Okulumuzun hem sportif hem de üniversite başarısı her geçen yıl artmaktadır.  Okulumuz öğrencilerinden İbrahim KAYA Manisa Celal Bayar Üniversitesi Siyaset Bilimleri ve Uluslararası Bölümünü, İngilizce ve burslu kazanması, ayrıca Sena İŞCEN isimli öğrencimiz, Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliğini kazanması okulumuza olan ilgiyi iyice arttırmıştır. Son olarak 2018/209 eğitim ve öğretim yılında Rabia Erzeytin, Marmara Üniversitesi Hukuk Bölümünü 10000'ne girerek kazanması okulumuzu İzmir'de ön plana çıkarmıştır. Elbetteki bu başarı okul idaremizin ve seçkin öğretmen kadromuzun özverili çalışması ile olmaktadır.

Okul müdürümüz Sayın İsmail BAYDAR'ın  girişimiyle 2020-2021 eğitim ve öğretim yılından itibaren okulumuz, ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI olmaya hak kazanarak  eğitim ve öğretime devam edecektir.

47 seçkin öğretmen, 601 öğrenci ve dil sınıflarımız ile eğitim faaliyetlerine devam eden okulumuz, geleceğin erdemli neslini hazırlıyor

Yayın: 04.11.2014 - Güncelleme: 07.05.2020 14:29 - Görüntülenme: 1917