T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KEMALPAŞA - Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

Mrt

rasmus+ Ka122 öğretmen başvuru sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlar https://turnaportal.ua.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.

Şbt

Şubat Ayı Değerler Eğitimi, Bilim ,sanat ,Spor ve Sosyal  Kültürel Etkinlikler alanı etkinlikleri çerçevesinde Oklumuz Değerler Kulübü Rehber Öğretmeni Hava KAYA koordinesinde Katip Çelebi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Necla YASDIMAN hocamızı öğrencilerimiz ile beraber ziyaret ettik. Misafirperverliğinden dolayı hocamıza teşekkür ederiz

Şbt

Filistin’den yana olmak. Filistin’i düşünmek, İmanı ve ve insani tavır almak maksadı ile Filistin konulu konferanslarımıza devam ediyoruz.

     Bu hafta Kâtip Çelebi üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin DURSUN Hocamızı ağırladık. Hocamız: Filistin’i Düşünmek, Son Gelişmeler ve İnsani Tavır “konusunda konferans vermişlerdir. Hocamıza teşekkür ederiz.

Şbt

   Öğrencilerimizde sevgi, saygı ve vefa duygularını geliştirmek için rol model olacak örnek şahsiyetler kapsamında okulumuzdan 1999 yılında mezun olan ve şu anda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görev yapmakta olan Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç.Dr. Muhammed YEŞİLYURT hocamızı okulumuzda ağırladık.

    Hocamız okulumuzun gelişim sürecini kendi öğrencilik hayatından örneklerle anlatarak İmam Hatipli olmanın erdeminden bahsetti. Devamında ''FİLİSTİNE YÖNELİK İŞGALİN ARKA PLANI ,SİYONİZM VE EVANGELİZM '' konulu konferans vermiştir. Bu güzel sunum için Hocamıza , Katılım sağlayan misafirlerimize ,öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizin hazır bulunuşluk düzeylerini ölçmek, akademik gelişimlerini takip etmek, okul ile olan bağlarını güçlendirerek üst öğrenime hazırlamak, hazırlık sürecinde zaman yönetimi ve sınav kaygısını yönetme konusunda tecrübe edinmek maksadı ile her hafta  deneme sınavı yapılarak sonuçları ders zümre öğretmenleri ve rehberlik servisi ile beraber değerlendirilmektedir. Deneme Sınavlarını organize edem Müdür Yardımcımız Metin ÜŞENMEZ’e teşekkür ederiz.

Şbt

 Okulumuz Şubat Ayı  KTS etkinlikleri çerçevesinde öğretmenler ve eğitim yöneticileri alanında rehberlik servisi tarafından  okulumuz öğretmenlerine ''Eğitim Sürecinde Öğrencileri Motive Etmenin Yolları'' konulu grup çalışmaları yapılmıştır.

Şbt

        Okulumuz Edebiyat Öğretmeni Habibe YILMAZ rehberliğinde İlçemiz Halk Eğitim Müdürlüğü ile İş birliği yapılarak okulumuz öğrencilerine yönelik Hat ve Kaligrafi kursu açılıp Yapılan çalışmalar sergilenmiştir.  Ayrıca Filistin konulu Resim sergisi düzenlenmiştir. Katılımcı öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

      Din Öğretimi Genel Müdürlüğü uygulama esasları çerçevesinde Kuran-Kerim ve Hitabet Ve Mesleki Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerimizin Mesleki uygulamaları devam etmektedir.

    Öğrencilerimizin özgüvenlerini pekiştirmek, motivasyonlarını ve sorumluluk duygularını artırmak, yeteneklerini geliştirmek, öğrendikleri teorik bilgilerini kullanmalarına imkan hazırlamak, toplumun beklentilerine cevap verecek mesleki bilgi ve beceriye sahip olmaları amacı ile;

   Mesleki tatbikat kulübü öğretmenlerimizin rehberliğinde; Öğrencilerimiz, okul mescidinde uygulamalı eğitim alarak başta okulumuz mescidi olmak üzere ilçemizdeki çeşitli okullarda ve camilerde ve fabrika mescitlerinde  cuma namazı  ve vakit namazlarında  imam - hatip ve müezzin - kayyım olarak görev almaktadırlar . Ayrıca Ramazan Ayı yaklaşması Münasebeti ile başta okulumuz bayan ve erkek mescitleri olmak üzere ilçemizin çeşitli camilerinde mukabele okuma görevlendirmeleri yapılarak mesleki uygulamalarını yapmaktadırlar

Şbt

 "Sorumlu Bireyler Sürdürebilir Yaşam" Erasmus Projesi için aşağıdaki linkten  e devlet ile giriş yaparak başvurular gerçekleştirilecektir.

Ock

Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesi "Sorumlu Bireyler Sürdürebilir Yaşam" Erasmus + Projesi Sonuç Listesi

Ock

Mülakata hak kazanan öğrencilerin yarın saat 10.00 da okul lobisinde hazır olmaları gerekmektedir.

Ock

Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesi "Sorumlu Bireyler Sürdürebilir Yaşam" Erasmus + Proje Öğrenci Aday Başvuru Formu 

Ekm

Teknofest' te Okulumuzu Beyaz Isı Projesi İle Temsil Ettik. Proje Koordinatörü Selçuk AKTAY hocamızı ve öğrencimiz Furkan KÜÇÜKBYRAKTAR tebrik ederiz.

Tem

Okulumuz öğrencilerince yürütülen E-Twinning projemizin adı: Yöresel Yemekler

Bu projede öğrencilerimiz unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin envanterini çıkararak günümüz mutfağına kazandırmayı hedefliyoruz.

Haz

"THE WOMEN OF THE MATHEMATICS" e-Twinning projesi katılım sertifikaları

 

Bu projeye katılan öğrencilerimize karne gününde katılım sertifikalarını dağıttık.