T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KEMALPAŞA - Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şehid Halil Kantarcı

ŞEHİDİMİZE VEFA KÖŞEMİZ...  

                                                 

18-01-2020

 

 

 

 Geçmiş senelerde Kemalpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim faaliyetlerini sürdüren okulumuz, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin ardından ismini; bu mücadele esnasında şehit düşmüş bir "Vatan Sevdalısı"nın adıyla taçlandırmıştır: "Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesi"

           

 Bu sayımızda, tabiî ki de ismini almakla onur duyduğumuz şehidimizi anmamak, yâd etmemek olmazdı. İşte biz de okul dergisi olarak bu köşemizin adını özellikle "Vefa Köşesi" olarak belirledik. Çünkü biz Anadolu İmam Hatip Lisesi Gençleri olarak vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda etmiş tüm şehitlerimize sonsuz bir vefa duygusuyla kendimizi onlara borçlu hissederiz. Şimdi isterseniz Şehidimizi daha yakından tanıyalım:                      


HALİL KANTARCI KİMDİR?

28 Şubat sürecinde idamla yargılanan ve 16 yaşında hapishaneye girip 25 yaşında çıkan Halil Kantarcı, suçsuzluğunun anlaşılmasının üzerine beraat etmişti. 15 Temmuz akşamı bir an düşünmeden meydanlara koşan Kantarcı, darbeye direndiği Çengelköy'de FETÖ'cü hainler tarafından iki kurşunla şehit edildi.

36 yaşındaki Halil Kantarcı, FETÖ'nün darbe girişimini televizyondan öğrendi. Çengelköy Karakolu'nun askerler tarafından basıldığını duyan 3 çocuk babası Kantarcı, milli iradeye destek için meydanlara çıkmak istedi. O sırada dışarıdan patlama seslerinin duyulması üzerine eşi Ayşe Kantarcı gitmesini istemese de Halil Kantarcı, 'Bana bir şey olacaksa evde de olur. Hakkını helal et' diyerek evden ayrıldı. Evden çıkmadan önce çocuklarını öpen Kantarcı, Çengelköy'de vatanı, milleti ve imanı için direndiği FETÖ'cü askerler tarafından vuruldu. Eşinin gece boyunca aradığı ancak ulaşamadığını söylediği Kantarcı, kaldırıldığı Ümraniye Atlas Hastanesi'nde şehit düştü.

Halil Kantarcı'nın ömrü boyunca paralel çeteyle savaştığını söyleyen kardeşi Kadir Kantarcı, ağabeyinin son sözünün "Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Onları ümmete emanet ediyorum." olduğunu söyledi.

 

 

18-01-2020

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde okulumuz tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü İzmir İl programı ilçemizde halkımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Programa Sivas'tan Şehidimiz Halil Kantarcının Babası Sayın Ali Kantarcı da katıldı. Kendilerini ağırlama şerefine nail olduk. Programda aynı zamanda bir konuşma yapan Ali KANTARCI, salonda bulunan misafirlerimizin tekrar o günleri hatırlayıp duygu dolu anlar yaşamasına vesile oldu.

 

 

 

 

 

 

 

Şehit Halil Kantarcı'nın Eşi Ayşe KANTARCI'nın Eşinin Ölümünden Sonra Yazdığı Duygu Dolu Mektuptan Alınmış Bir Bölüm...

 

"Beni bir hainin değil kahramanın eşi yaptığın için sana çok teşekkür ederim."

...

Ben bugün Silivri'deyim. Belki senin değil ama şehit arkadaşlarının katilleri ile yüzleşeceğim... Bir öğrenci grubu anneler gününde senin mezarının başında bana çiçek vermişlerdi; Açelya... Üzerinde bir not "Kahramanın eşine, Ayşe Annemize..." yazıyordu. Beni bir hainin değil, kahramanın eşi yaptığın için sana çok teşekkür ederim nayino. İyi ki doğdun, iyi ki bana eş çocuklarıma baba oldun...

 

Ruhun ŞÂD OLSUN... Halil KANTARCI... Seni Özlemle Anıyoruz...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2020 - Güncelleme: 18.01.2020 09:56 - Görüntülenme: 1149
  Beğen | 1  kişi beğendi